fbpx

Digital Marketing

Wat is Digital Marketing?

Digitale marketing is het promoten van jouw bedrijf op het internet. Onder internet verstaan wij, website, zoekmachine optimalisatie, digitaal adverteren (betaald), social media, blog etc. Deze manieren van Digital Marketing zet je in om daarmee de doelstellingen te behalen.

Kan digitale marketing ook voor B2B bedrijven werken?

Digitale Marketing kan werken voor elk bedrijf in elke industrie. Ongeacht wat jouw bedrijf verkoopt. Digitale Marketing gaat nog steeds over het definiëren van de doelgroep, het identificeren van de wensen en behoeften van de doelgroep en het creëren van waardevolle content. Dat wil echter niet zeggen dat B2B (Business to Business) bedrijven het op dezelfde manier moeten doen als B2C (Business to Consumer) bedrijven.

In tegenstelling tot B2C bedrijven zijn de Digitale Marketing activiteiten van B2B bedrijven over het algemeen gericht op online lead generatie met als doel om uiteindelijk iemand van Sales te spreken. Daarom dient jouw marketing strategie erop gericht te zijn om gekwalificeerde leads aan te trekken en te converteren via de website en andere digitale kanalen zoals bijvoorbeeld social media en e-mail.

Hoe weet ik of mijn advertenties goed presteren?

Het verschil tussen offline en online marketing, is dat je van offline marketing niet kunt meten wie waar vandaan komt. Met online marketing is dat wel mogelijk. Alles wordt real-time gevolgd en er wordt geschakeld waar nodig. Dit doen we om zo de kosten per resultaat zo klein mogelijk te houden en het beste rendement voor jou te behalen.

Met Digitale Marketing kun je de ROI (Return On Investment) van vrijwel elke marketing campagne meten. Bijvoorbeeld:

·        Aantal websitebezoekers

·        Aantal (gekwalificeerde) leads

·        Aantal conversies per blog of landingspagina

Doordat je met Digitale Marketing eenvoudiger alle inspanningen meetbaar kunt maken, kun je ook veel makkelijker bijsturen. Komt bijvoorbeeld slechts 10% van het totaal aantal website bezoeken via organisch verkeer dan weet je dat het een verbeterpunt is waar je gericht op kunt sturen.

WhatsApp Chat met ons