fbpx

Email Marketing

Wat is Email Marketing?

Stel je hebt een nieuwe dienst of product(en) ontwikkeld, dan wil je natuurlijk dat deze verkocht worden. Email marketing is dan ook één van de effectiefste manieren om jouw klant persoonlijk veel waarde te leveren. Door je email campagnes te analyseren (interesses en het gedrag), kun je mensen persoonlijke aanbiedingen sturen op basis van hun gedrag en interactie met jouw emails.​

Hoe werkt email marketing?

Email marketing is een zeer krachtige tool om contact met bestaande klanten te behouden. Dit zorgt ervoor dat je jouw bestaande klanten op een later tijdstip bijvoorbeeld een upsell kunt aanbieden.

Een upsell houdt in dat je een klant die bijvoorbeeld een dienst of product van je heeft afgenomen op een later tijdstip een ander product of dienst aanbied die nog een stap verder gaat of past bij het eerder gekochte product.

Voorbeeld: Je hebt een nieuwe laptop gekocht, je schrijft je in voor de nieuwsbrief van de fabrikant van de laptop omdat je tips en tricks wilt ontvangen. Op een later tijdstip krijg je mailtjes over het onderwerp; beveiliging en virus. Door de noodzaak van dit product goed aan te dikken, geef je de persoonlijk eigenlijk maar één keuze. Dat is het product aanschaffen. Want als het goed is wilt deze persoonlijk niet in aanraking komen met hackers en virussen.​

Als ik een gratis adviesgesprek aanvraag, hoe gaat dat in zijn werk?

Eerst gaan we elkaar ontmoeten via een online omgeving of op een fysieke meeting. In deze meeting stellen wij jou vragen over je bedrijf en waar je momenteel staat. Dit zijn diepgaande vragen, want we moeten immers weten wat je doelen zijn en of we je kunnen helpen. Aan het eind van onze meeting bepalen we of we gaan samenwerken en stellen we een contract op.

Hoelang duurt het contract?

In ons contract leggen wij afspraken vast vanuit beide partijen. Dit om misverstanden te voorkomen. De duur van het contract ligt volledig in jouw hand. Onze contracten lopen van maand tot maand. Dit bekent dat je zelf vrij bent om te stoppen wanneer je wilt. Niks geen kleine lettertjes, gewoon lekker duidelijk!

Waarom kiezen voor email marketing?

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor email marketing is omdat het relatief goedkoop is. Er zijn verschillende gratis email marketing software die je kunt gebruiken voor jouw eigen email marketing. Tuurlijk zijn er ook betaalde email marketing software die je nét wat meer functies en inzicht geven. Maar als je net begint met email software, dan raad ik je aan om eerst zelf eens te puzzelen hoe het werkt.

Kostenbesparend
Als je kiest voor email marketing dan is het belangrijk dat je een bepaald doel hebt gesteld. Wil je jouw product of dienst verkopen of wil je simpelweg op een goedkope manier aan je eigen marketing werken?

Persoonlijk en gericht
Het mooiste van email marketing is dat je het heel persoonlijk en gericht kunt laten over komen. Een email adres van een persoonlijk verkrijg je door middel van een formulier op je website bijvoorbeeld. Door in dit formulier te vragen naar naam en email adres, kun je mailtjes persoonlijk bij naam versturen. Je kunt nog veel meer met email marketing. Stel je vraagt in een formulier op je website niet alleen om de naam en email adres van de persoon, maar ook om de geboortedatum. Je kunt deze persoon dan op zijn verjaardag een bepaalde korting geven. Hoe persoonlijk en vet is dat?

Inzichtelijk
Als je gebruik maakt van een betaalde email marketing software als “Active Campaign” bijvoorbeeld, dan kun je alles inzichtelijk maken en analyseren. Denk hierbij aan klik gedrag, open rate, ondernomen actie, etc. Hierop kun je jouw email campagnes op aanpassen en verbeteren.

Wat je niet moet doen
Heb jij dit ook vaak? Als je in je email inbox kijkt bij “spam” dat daar alleen maar verkoopgerichte email staan? Dit zijn emails die geen waarde bevatten en dus alleen pushen naar een verkoop. Dit is dan ook ten zeerste af te raden om op deze manier te werk te gaan.

Als jij gebruik maakt van email marketing dan wil je dat jouw email in de inbox van de persoon verschijnt en hij/zij jouw mail opent, toch?

Door ook waardevolle content in email campagnes te verwerken die je doelgroep interessant vind, verhoogd dit direct de open en click rate. Dit zorgt ervoor dat je meer punten scoort met jouw email marketing account.

Email marketing software werken vaak met een soort puntensysteem. Aan de hand van opening rate en aantal kliks in je mails beoordeeld de software hoeveel punten je krijgt. Deze punten zijn belangrijk!

Als jij vaak alleen verkoopgerichte mails stuurt die mensen ervaren als “spam” en dus geen interactie op uit doen, dan zullen jouw toekomstige emails in de “spam” folder van de persoon terecht komen. En ga eens voor jezelf na, hoe vaak kijk jij in de “spam” folder?

Zorg dus voor waardevolle content in je emails die er voor zorgen dat je mails geopend worden en er ook geklikt wordt in je emails.​

WhatsApp Chat met ons