fbpx

Instagram Marketing

Wat is Instagram Marketing?

Instagram marketing is het gebruik van Instagram voor marketing doeleinden. Je product/ dienst of service promoten via dit platform aan mensen. Het klinkt misschien heel simpel, en dat is het ook.

Wanneer weet ik of ik Instagram Marketing moet gebruiken voor mijn bedrijf?

Instagram is een marketingkanaal dat voor veel bedrijven interessant is, maar ook voor sommige bedrijven niet interessant is. Wanneer is Instagram interessant voor jouw bedrijf? Het blijk dat Instagram goed te gebruiken is voor best veel gebruiken. Een bekend gezegde stelt dat een plaatje meer dan duizend woorden zegt en welk bedrijf wil nu niet graag dat potentiële duizend woorden voorbij zien komen!

Instagram als marketing kanaal vooral interessant voor business-to-consumer bedrijven. Wanneer je je als bedrijf namelijk richt op bedrijven is Instagram vaak niet het juiste kanaal om je aandacht op te vestigen. Dit komt doordat Instagram grotendeels focust op visuele content en het dus belangrijk is dat je iets te laten zien hebt wanneer je Instagram als marketingkanaal wilt gaan gebruiken. B2B (Business to Business) bedrijven hebben hier wat meer moeite mee dan B2C bedrijven omdat de producten van een B2B meestal niet zo makkelijk visueel weer te geven zijn. Toch is Instagram voor B2B niet onmogelijk, er zijn andere dingen die je kunt fotograferen en op je Instagram plaatsen dan je product. Zo kun je foto’s van je werknemers aan het werk posten, leuke plaatjes met voor jouw inspirerende quotes plaatsen en je Instagram tijdlijn versieren met een filmpje met wat droge kantoorhumor.

Is het noodzakelijk om Instagram Marketing te gebruiken voor mijn bedrijf?

Je hoeft Instagram niet per se te gebruiken voor het verkopen/promoten van je producten, diensten of service. Je kan Instagram ook gebruiken om interactie tussen jouw bedrijf en jouw klanten te creëren. Vaak scoort dit nog beter. Als mensen weten wie je bent en waar je voor staat en je speelt hier op in, in content marketing of betaalde advertenties, dan komen zij terug voor nieuwe verkopen.

Hoe weet ik of mijn doelgroep zicht bevindt op Instagram.

Goede vraag! Dit kunnen we in kaart brengen met een betaalde advertentie. Vervolgens kunnen we kijken hoeveel conversies er zijn gebleken uit Instagram, en bepalen of hier jouw doelgroep tussen zit. Misschien werken Facebook Ads wel beter voor je bedrijf, of een combinatie van Facebook en Instagram Ads. Dat moeten we in kaart brengen met behulp van de data die we zelf hebben opgebouwd via de Facebook Pixel.

WhatsApp Chat met ons