fbpx

Online Sales Funnel

Wat is een online sales funnel?

Een online sales funnel kun je vergelijken met een “trechter”. Hoe dieper mensen in de “trechter” belanden, hoe dichter zij bij het einddoel van onze “trechter” komen. Dit einddoel is natuurlijk waar je de potentiële klant uiteindelijk wilt hebben. De kunst van een goede funnel is niet het technische gedeelte achter de funnel. De kunst is van een goede converterende funnel is dat je goed inspeelt op de pijnpunten van jouw potentiële lead. Als je deze pijnpunten echt kunt laten voelen aan jouw potentiële lead en vervolgens met oplossingen komt, dan zal de potentiële lead geneigd zijn om de aankoop te doen of zijn/haar email adres af te geven in ruil voor jouw (gratis) weggever. Als de potentiële lead zijn/haar email adres aan jou heeft gegeven of een aankoop heeft gedaan dan kan het 1e proces van de funnel van start gaan.  

Waarom kiezen voor een online sales funnel strategie?

Online sales funnels maken de problemen van potentiële leads erg herkenbaar. Dit zorgt ervoor dat de lead zich gehoord voelt en meer wilt weten over jouw bedrijf. 

Online sales funnels zijn herbruikbaar op verschillende manieren. Je kunt bepaalde leads in verschillende funnels droppen zodat deze is afgestemd op de pijnpunten van de lead. Zo kun je in de toekomst gerichtere aanbiedingen sturen naar de lead die zorgen voor een conversie. 

Het woord zegt het al, de sales funnel is volledig “online”. Dit houd in dat deze voor iedereen bereikbaar is. Je zou dus als het ware jouw landingspagina kunnen adverteren op platformen zoals Facebook/Google en Instagram om mensen in je funnel te krijgen. Want dit is natuurlijk wat je wilt. 

Hoe werkt een online sales funnel?

Voorbeeld: Een bezoeker komt op je landingspagina en ziet dat je een gratis ebook aanbiedt. Dit ebook gaat bijvoorbeeld over “Facebook marketing”. Je noemt een aantal pijnpunten die de lead momenteel ervaart. Hierdoor krijg je erkenning en voelt de lead zich begrepen. Stapje voor stapje maak je de lead steeds warmen op je landingspagina om zijn/haar email adres achter te laten. 

Als je nu denkt; “maar is de pagina over jullie gratis ebook (www.connectbymedia.com/gratis-book) dan ook een een landingspagina?” 

Ja, dat klopt 😉

Als de lead eenmaal warm genoeg is en besluit zijn/haar email adres in te ruilen voor jouw gratis ebook/checklist/tips/gratis training/webinar heb je een conversie bereikt. Een conversie betekent dat de lead is omgezet naar jouw einddoel op een bepaalde pagina. 

Als de lead eenmaal is omgezet naar een conversie komt de lead terecht in jouw funnel. Vaak zie je dat deze funnel bestaat uit een goede email strategie. Dit houd in dat je een bepaald aantal mailtjes stuurt afgestemd op de weggever die de lead heeft aangevraagd. Als je vervolgens het klik gedrag van de lead gaat analyseren dan kun je de lead gerichtere mailtjes sturen die écht relevant voor de lead zijn. Door in de mailtjes weer in te spelen op de pijnpunten van de lead zal de lead zich weer gehoord voelen. Dit zorgt ervoor dat de lead een goede interactie krijgt met je bedrijf. 

Door de mailtjes te analyseren op het klikgedrag van de lead en hem/haar gerichtere mailtjes te sturen over zijn pijnpunten, kun je de lead in een later stadium een bepaalde aanbieding doen van je dienst of product. Omdat de lead zich gehoord voelt en tegen bepaalde dingen aanloopt zal de lead overwegen jouw dienst/product aan te schaffen. Als de lead vervolgens jouw dienst/product heeft aangeschaft kun je hem/haar op een later tijdstip een upsell laten doen. Want wie A zegt, zegt ook B. Deze methode werkt erg goed in online sales funnels.

Als ik een gratis adviesgesprek aanvraag, hoe gaat dat in zijn werk?

Eerst gaan we elkaar ontmoeten via een online omgeving of op een fysieke meeting. In deze meeting stellen wij jou vragen over je bedrijf en waar je momenteel staat. Dit zijn diepgaande vragen, want we moeten immers weten wat je doelen zijn en of we je kunnen helpen. Aan het eind van onze meeting bepalen we of we gaan samenwerken en stellen we een contract op.

Hoelang duurt het contract?

In ons contract leggen wij afspraken vast vanuit beide partijen. Dit om misverstanden te voorkomen. De duur van het contract ligt volledig in jouw hand. Onze contracten lopen van maand tot maand. Dit bekent dat je zelf vrij bent om te stoppen wanneer je wilt. Niks geen kleine lettertjes, gewoon lekker duidelijk!

WhatsApp Chat met ons