fbpx

Social Media Marketing

Wat is Social Media Marketing?

Een poster in een bushokje? Een flyer tijdens een evenement? Een reclamebord op een voetbalveld? Vergeet het! Dit zijn natuurlijk strategieën waarvan we hoopten dat het geld zou opleveren. Maar laat me je eens vragen. Hoeveel van je werkelijke verkopen worden nou verwekt door die poster in dat bushokje? Door die ene flyer tijdens een evenement? Of door je reclamebord langs de lijn van het voetbalveld? Grote kans dat je nu denkt, geen idee.
Begrijpelijk, want dit verkeer vanuit deze vorm van marketing kun je niet in kaart brengen.
Wil je tegenwoordig echt nog zichtbaar zijn? Dan hoor je je te bevinden op de tijdlijn van social media gebruikers.

Op welke social media kanalen kan ik adverteren?

Op welke niet kun je beter vragen. Tegenwoordig zijn platformen als Facebook, Instagram en LinkedIn de populairste platformen onder jongeren, maar ook de oudere generatie begint steeds actiever te worden op deze platformen.
Facebook en Instagram worden vaak ingezet als B2C platformen. Dit omdat deze platformen vaak als ontspanningsmiddel worden gezien door mensen.

Maar wat als ik de zakelijke (B2B) markt wil bereiken met advertenties?

Dat kan! LinkedIn en Google worden vaak ingezet als B2B platformen. Mensen die vaak actief zijn op LinkedIn zijn wat meer gericht op de zakelijke markt.

Google wordt vaak ingezet om je bedrijf boven te tonen bij bepaalde zoekwoorden. Dit kan leiden tot meer verkeer naar je website, en meer verkopen.

Door te adverteren op deze platformen, zien we dat bedrijven vaak in de spotlights komen bij andere bedrijven.

Hoe kan sociale media mij inzicht geven over mijn doelgroep?

Doordat we een datapakket genaamd Facebook Pixel op je website installeren (mocht je die nog niet hebben geïnstalleerd) bouwen we data op. Deze data kunnen wij gebruiken in nieuwe advertenties. In deze nieuwe advertenties kunnen we gerichter mensen targetten. De Facebook Pixel houdt al het verkeer op je website bij. Denk aan verkeer dat komt en gaat, klikverkeer, hoelang blijven mensen op je website.

Door deze bovenstaande data te verwerken in onze strategieën, proberen we de kosten die Facebook uitgeeft per resultaat, zo laag mogelijk te houden en het maximale rendement voor u te behalen.

Dat is ons doel en onze passie!

Als ik een gratis adviesgesprek aanvraag, hoe gaat dat in zijn werk?

Eerst gaan we elkaar ontmoeten via een online omgeving of op een fysieke meeting. In deze meeting stellen wij jou vragen over je bedrijf en waar je momenteel staat. Dit zijn diepgaande vragen, want we moeten immers weten wat je doelen zijn en of we je kunnen helpen. Aan het eind van onze meeting bepalen we of we gaan samenwerken en stellen we een contract op.

Hoelang duurt het contract?

In ons contract leggen wij afspraken vast vanuit beide partijen. Dit om misverstanden te voorkomen. De duur van het contract ligt volledig in jouw hand. Onze contracten lopen van maand tot maand. Dit bekent dat je zelf vrij bent om te stoppen wanneer je wilt. Niks geen kleine lettertjes, gewoon lekker duidelijk!

De kracht van sociale media op een rij.

Bereik

Bereik de juiste doelgroep die jouw dienst of product wel degelijk interessant vind.

Meetbaar

Alles wat je doet op sociale media wordt gemeten. Deze data kun jij gebruiken voor je advertenties.

Persoonlijk

Je kunt mensen door middel van sociale media persoonlijk aanspreken. Dit zorgt voor interactie.

WhatsApp Chat met ons