fbpx

Welke doelgroep maakt gebruik van social media?

Mika Karthe

By Mika Karthe

Leestijd – 3 min

Vaak worden social media kanalen als Facebook en Instagram gezien als platformen waar 90% van alle mensen aan het consumeren is. En laten we eerlijk zijn, dat is ook wel zo. Waarom? Kijk eens om je heen. Bijna iedereen die een telefoon, tablet of laptop ter beschikking heeft, maakt ook gebruik van sociale media. Vaak onderschatten mensen hoeveel “oudere” gebruikers er actief zijn op platformen als Facebook en Instagram. Want als ik je vraag, wie is de grootste doelgroep op sociale media. Zeer waarschijnlijk denk je nu meteen aan “jongeren”. Maar is dat wel zo? 

“Je bent nooit te oud om te leren! Leren doen wij als mens elke dag. Ook ouderen kunnen professioneel worden in het gebruik van sociale media.”

Uit onderzoek naar het dagelijkse gebruik naar leeftijd zijn de volgende cijfers gebleken:

15 – 19 jaar:   30%
20 – 39 jaar:   58%
40 – 64 jaar:   52%
65 – 79 jaar:   43%
80 en ouder:   28%

Zoals je zelf kunt zien is het dagelijkse gebruik bij “ouderen” aanzienlijk hoger dan bij jongeren. Hoe kan dit? Facebook is bij jongeren niet meer zo erg in trek. Jongeren consumeren het meest via snapchat en Instagram. Deze platformen zijn de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid qua gebruikers

Facebook telt dagelijks 10.1 miljoen actieve Nederlandse gebruikers. 

10.1 MILJOEN actieve gebruiker! Dat is echt MEGA veel! Want dit betekent dat je je service, dienst of product aan 10.1 miljoen mensen kunt laten zien, via het internet.

Die 10.1 miljoen mensen hebben echt niet allemaal interesse in jouw dienst, product of service. Maar laten we als voorbeeld zeggen dat 100.000 mensen geïnteresseerd zijn in jouw product door middel van een advertentie op social media. Van die 100.000 mensen blijven 8.000 mensen over die daadwerkelijk jouw dienst, product of service kopen.

Stel dat je die 8.000 mensen een product of dienst van je kopen voor €500,- , dan levert je dit toch al zo’n €4.000.000 op. En laten we zeggen dat het misschien €3.000 heeft gekost om die 8000 mensen te bereiken.

Hoe vaak zou jij dan €3.000 investeren?

Persoonlijk denk ik, zo vaak als jij het je natuurlijk kunt veroorloven.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
WhatsApp Chat met ons

We Are Going To Expand Our Services.

We’re going to expand our services to international from the 1st of August.

 

That means we’re going to help companies all over the world.

 

Big things are on the way 📈